399 tag, 107 autó a parkolóban, ebbol 29 bérelheto!
1976 Skoda S110L felújítása - előkészületek

1976 Skoda S110L felújítása - előkészületek

- 2011.05.04 22:31

Minden rendelkezésre áll, hogy a darabokra bontott autó elkezdjen feltámadni.


A teljes körű lakatolás és homokszórás miatt illendő volt egy karosszéria forgatót építeni. Mivel nem egy egyszer használatos valamire gondoltam így Józsival terveztünk egy univerzális szerkezetet. Olyan kell amire a Skoda is felfér, de egy 6 méteres Lincoln-t is  el kell bírnia. Miután összebugáztam a nyersanyagot a mai meleg napon nekiálltunk a munkának. Még én mértem szabtam a vasakat addig Józsi gőzerővel hegesztett. Mondhatni a nehezével meg is vagyunk. Több, mint 6 méteres befogadóképessége lett. Merevítők, forgószerkezet és a kerekek vannak hátra.

veteran-auto.hu karosszeria forgato1.jpgveteran-auto.hu karosszeria forgato2.jpgveteran-auto.hu karosszeria forgato3.jpgveteran-auto.hu karosszeria forgato4.jpgveteran-auto.hu karosszeria forgato5.jpgveteran-auto.hu karosszeria forgato6.jpg

 

2011.05.02. Merevítések készen vannak. Közben az anyós oldal hátulját elkezdtem csiszolni. A sárvédő alatt jobb, mint vártam, de az élek és a küszöb feletti rész cserére szorul. Most már nagyjából megvan hol kell az autót javítani. A karosszériázást külön cikkbe fogom megírni.

2011.05.04.  Zoli barátomat hívtam segítségül, mert egyedül nehéz mozgatni már a vasakat. 6 mm-es lemezből készült el a kerekek konzolja. Már valóban állvány jellege van a dolognak szépen gurul. Pénteken felszereljük a forgató részt és mehet is fel rá a kocsi.

B.R.