399 tag, 107 autó a parkolóban, ebbol 29 bérelheto!
1970 Fiat 500 F

1970 Fiat 500 F

- 2012.04.15 22:40

Életre keltés


Feleségem 25. születésnapjára valami felejthetetlent szerettem volna. Igazából 1 éve keresgéltem, de vagy autózhatatlan, túl árazott, 650-re alakított kis Fiatokat találtam csak. Aztán a szülinap előtt 3 nappal ebéd időben ránéztem az internetre és megláttam a friss hirdetést. Mivel már 2 jelentkező is volt gyorsan megígértettem a tulajjal, hogy ne adja el, mert messziről megyünk érte és még ma elhozzuk. Már a tréler bérlés sem volt egyszerű ünnepnap révén. Arról ne beszéljünk, hogy 3 napig hallgattam hol jártam 8 órán át. A nagy napon azért megvolt az öröm.

Az autón sok kozmetikai munka van. Fényezése a felújítás és az életben tartás határán táncol. Krómjai feketék, ülése egy helyen szakadt stb... Mivel magyar rendszámos első körben műszakit szeretnénk rá. Ha beválik az ifjú tulajdonosnak akkor pár éven belül szétszedés és egy  újabb magas szintű restaurálás veszi kezdetét. A motorja az autótól külön érkezett, jelenleg összerakás alatt áll. Szerencsére veterános barátom Zalaegerszegről 30 éve 500-as tulaj. Így nem csak felgyorsította telefonon keresztül az összeszerelést, de 1-2 kurrensebb alkatrészt is sikerült tőle kunyerálni.

Egyik olvasónk ajánlott fel Miskolcról 4 db gyári felnit jelképes áron. Ezúton is köszönöm!

A kis Fiat régi tulajával is felvettem a kapcsolatot. Fura volt, hogy a futómű, fékek, rugók újak, (a motor szintén azért nincsen a helyén, mert felújították) de miért nem rakta össze. Nos a bácsi megcsinálta, de már nem érezte magát alkalmasnak a vezetéshez és eladta. Akitől én vásároltam nekiállt szétszedni, hogy átfesse, de nem lett belőle semmi. Rengeteg alkatrészt kaptam hozzá. 2 fényképpel is készültem természetesen.

A cikk folytatódni fog, de már járó motoros videóval.

Akinek vannak eladó alkatrészei nyugodtan keressen meg.

B.R.

veteran-auto.hu - IMG_7092.JPGveteran-auto.hu - IMG_7091.JPG