399 tag, 107 autó a parkolóban, ebbol 29 bérelheto!
V. Pázmándi Veterán Találkozó

V. Pázmándi Veterán Találkozó

- 2014.07.14 18:27

és persze Velencei-tó kerülő túra :)


5. alkalommal került megrendezésre a Pázmándi Veterán Találkozó. Ahogy 5 évvel ezelőtt most ismét a tó körül kerülhettünk egy nagy karikát.

Pázmándról indulva Kápolnásnyék irányába vezetett utunk ahol meglátogattuk Vörösmarty Mihály szülőházát. Ezt követte a Pákozdi Emlékpark, majd a Szúnyog-sziget és egy kis hajókázás. Ebéd után Székesfehérvárt céloztuk meg majd a Velence Korzón fejeződött be az idei túra.

Aki nem szeret olvasni már nézheti is a képeket, de azért nem volt ennyire száraz ez a nap.

Induláskor általában csúszni szoktunk, nem volt ez most sem másképp. Míg várakoztunk az autókat is és a nézelődőket is megtisztelte valamilyen bogár egy kis sárga pisivel vagy kakival (autókhoz értünk, a rovarokhoz nem). Azok a szerencsések akik a pénteki rossz idő ellenére megtudták mosni autóikat, motorjaikat nem tudtak őszintén mosolyogni az eseten. Persze az egyik Wartburg hátuljából már elő is került az autómosó apparátus, mert így nem mehet a Waresz.

Másik izgalom azokra várt, akik az öreg Ikarus 620-szal utaztak, mert bizony az út sok helyen felkészületlenül, csodálkozva eszmélt fel a pótos autóbuszon. Bizony ma már hasonlók sem járnak és nem is gondolt senki sem arra, miként is tud majd megfordulni egy ilyen szerelvény. Pázmándon kézzel kellett a pótkocsit irányba állítani, a többi helyen megbírkozott az akadályokkal.

A Vörösmarty-emlékháznál sok érdeklődött vonzott a kiállítás. Szépen mindenki kivárta sorát. Pákozdon hamar elment az idő, aki akart katonáskodhatott egy kicsit mások végre végignézhették a túrán résztvevő járművek sokaságát. A sétahajókázás után egy hosszú konvojban megközelítettük Székesfehérvárt. Természetesen volt olyan intelligens sofőr aki a duplazárón előzte a Budain az egész sort hiszen mindjárt kezdődött a meccs és az nem várhat.

A fehérvári helyszín biztosítása sem volt zökkenőmentes az önkormányzatnál. Kis híján a Plaza tetejére kellett volna mennünk, mert mindenki csak kavarta a Mátyás Király krt. használatának engedélyezését. Ez végül is megoldódott ám szomorú, hogy a túrázókat semmilyen hivatalos személy nem várta. Sajnos nem volt olyan illetékes egyik osztályról sem, aki ráért volna...persze nem követett el senki sem harakirit emiatt, mert az ilyen köszöntők általában teljesen egyformák. Viszont a tiszteletadásnak épp olyan velejárója, mint egy veterán autó benzinébe belekevert ólomadalék. Nem muszáj megy anélkül is, de illik beletölteni. Szomorú ez azért, mert akármilyen kis településre is mentünk ezt kérni sem kellett magától értetendő volt, de nem is ragoznám tovább. Halkan jegyezném meg az egyesületnek több fehérvári tagja is van.

A napot a Velence Korzó zárta.

Összességében sokkal lazább volt az ide menet. Kevesebb helyszín, hosszabb útvonal. Nem kellett rohanni, de nem is estünk át az ló unatkozós oldalára. Ugyanakkor ami a lényeg az ilyen rendezvényeken az teljes egészében teljesült, vagyis együtt, nyugodt tempóban kocsikázhattunk veterán járműveinkben/járműveinken.

Akik ismét kitettek magukért: Kerkuska Csaba és családja, akik megszervezték ezt az egész napot, a minket végig kísérő polgárőrök, önkéntesek és természetesen minden veterán motor, autó, melyek teljesítették az útvonalat.

B.R.

 - V. Pázmándi Veterán Túra_1.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_10.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_11.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_12.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_13.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_14.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_15.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_16.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_17.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_18.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_19.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_2.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_20.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_21.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_22.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_23.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_24.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_25.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_26.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_27.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_28.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_29.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_3.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_30.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_31.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_32.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_33.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_34.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_35.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_36.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_37.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_38.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_39.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_4.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_40.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_41.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_42.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_43.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_44.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_45.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_46.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_47.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_48.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_49.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_5.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_50.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_6.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_7.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_8.JPG - V. Pázmándi Veterán Túra_9.JPG