399 tag, 107 autó a parkolóban, ebbol 29 bérelheto!
1957 Cadillac De Ville

1957 Cadillac De Ville

- 2010.03.10 16:10

Hogyan jött Európába egy igazi pennsylvania-i lokálpatrióta?


Nem szoktam és nem is nagyon szeretnék a jövőben sem a saját dolgaimról írni. Most viszont megosztanám másokkal is az örömömet.

Caddy


Tehát 2009. 10. 20.-án sikeresen vettem egy 57-es Caddillac De Ville-t. Eléggé ritka típus a tulaj szerint, mert ez a közepesen felszerelt kategória. Amit nem nagyon becsültek és nem sok maradt meg.

Extrák: 4 elektromos ablak, elektromos ülések, szervokormány, szervofék, automata váltó, autotronic eye, ködlámpa, elektromos antenna, wonderbar radio

Hogyan is kezdődött ez az egész:

10-en éves korom elején vettem az öcsémnek egy 59 Cadillac cabrio modellt. Később mikor elkezdett bennem mozogni az 50-es, 60-as évek láza állandóan azt nézegettem, hogy milyen gyönyörű. Végül 15-16 évesen a német Cadillac múzeumban láttam élőben, na ez volt a pont az I-re. Nekem kell egy 59-es Cadillac. Sajnos a nosztalgia fóbiám súlyosbodott....ez a folyamat napról napra erősödik. Így jó pár régi műszaki cikket, tárgyat gyűjtöttem már magam köré. Visszakanyarodva a Cadillac-hez. Végeztem a sulival pénzem nem volt..., de akartam egy veterán autót. Púpos Waresz-t szemeltem ki indításnak. Megnéztünk párat, de vétel nem nagyon akadt. Aztán láttam az Expresszen egy 62-es Octit. Elmentünk megvizslatni. Mikor élőben szembetaláltam magamat vele.... aztán beleültem és az az öreg illat....kész kell. Valahogyan nem érdekel hogyan, de meg kell vennem. Fősulit ott hagyva nekiálltam munkát keresni. Lett is, közben hívogattam a tulajt ne adja el tényleg megveszem.

Rá 3 hónappal már hazafele döngettem vele. Otthon persze leakartak beszélni minek ez a régi szar. Lakatos azt mondta "Nem volt gondod vettél magadnak egyet". Nem lett igaza. Sőt a család többi tagjának szívébe is belopta magát a kis fecskefarkas Skodry. Róla annyit, hogy jól érzi magát, és hűségesen mindig hazaviszi a gazdáját. :)

Folytatva a 8 hengeres vérvonalat megismertem V8Norbit (nono), aki mindig azt mondogatta ő nem venne 59-es Cadillac-et inkább picit idősebbet. Utána néztem, kikupáltam magamat. Felállítottam a saját listámat Cadillac 55-59 között. Évekig kerestem. Olcsón, szépet.... Lehetetlennek hangzott. Európában sem találtam soha jót és kint sem. Valóban éveken át mindennap bújtam az internetet (nem tudom mi a fenének:)), elképzeltem ahogy kikönyökölök az ablakon és hallgatom a rádiót, nyáron krúzolok a családdal. Én hiszek a "vonzás törvényében". Amire igazán vágytam a leglehetetlenebb módon ugyan, de mindig elértem. Itt is jelen volt a nagy lyuk a projecten. Spórolt pénzem igen messze állt egy ilyen autó vételárától.

Persze mikor előrukkoltam az ötlettel az összes ismerős. Hogyan lesz neked ilyen? Drága, álmodozol és a hasonló made in Hungary biztatások.
Én viszont mindig azt mondtam majd, ha láttok a városban eszetekbe fogok jutni! Tehát aki ebben a cipőben jár üzenem ne foglalkozzon az ilyen emberekkel és kitartás!

Megint letértem a témánk vágányáról. Szóval a már fent említett napon pont mentem volna munkába, de rákukkantottunk (akkor még barátnőmmel most már feleség) az Ebay-re. Pár kép, licit 1 óra múlva lejár, kevés infó. Az ár viccesen alacsony. Megbeszéltük ráütök egy maximális összeget. Nagy esélye nincsen a nyerésnek mindig feltornásszák, ezért nem is nagyon tornásztuk az agyunkat az egészen. Szinte rendszeres, hogy az utolsó pár percben dollárok ezreit kattintgatják rá 1-1 termékre a felhasználók. Bementem melózni, megbeszélés után nézem a leveleimet. Congratulation you win the.... na ez volt az áááááááá úúúú b+ megnyertem. Most mi legyen? Milyen az autó? Meg se néztem rendesen...

MOPAR88-at hívtam egyből. Segítsen kivel hozassam haza. Meg is kaptam a nevet. Az amerikai akitől vettem nagyon elzárkózott, mert ő soha nem adott el semmit Európába, főleg nem autót. Miután átutaltam a pénzt kicsit nyíltabb lett és elmondta 89 óta van nála, 8 évet állt, ez volt az esküvői autója és tényleg jó semmit nem titkolt el. Valóban olyan amilyennek bemutatta. remélem nyárra már útra kész lesz.

Nagyon jó szót hallottam az autó állapotára. "Felújítást lábon kihordja". Tehát nem kell szétszedni sőt vétek volna. Heti kapcsolatban vagyok a volt tulajjal minden hétvégén várja a képeket, hogyan halad a munka.