399 tag, 107 autó a parkolóban, ebbol 29 bérelheto!
Tulajdonos autói: 1991 Mercedes-Benz 300 CE
1985 Porsche 924
1982 Peugeot 504 Coupe 2.0

Tulaj MJ
Motor 2.0
Évjárat 1985
Típus Porsche
Modell 924
Bérelhető? NEM

Leírás:

24 hosszú és viszontagságokkal teli év után került hozzám ez a 924-es, megfogott ez a klasszikus kupé-forma, a 70-es, 80-as évek külső-belső világa, és hogy az autót még a vásárláskori rettenetes állapotában is élmény volt vezetni.

Alapjában véve az öreg harcos vonszolta még magát becsülettel, bár így utólag visszagondolva tulajdonképpen nem volt olyan alkotóeleme, ami ne ordított volna törődésért. Volt némi dilemma a vásárlás előtt, mert a youngtimer szép hobbi, de egyáltalán nem voltam meggyőződve arról hogy szimpla háztáji körülmények között újra méltóvá lehet nevelni az autót az emblémához, melyet visel. A környezetemben tartózkodó épelméjű emberektől sem kaptam túl sok támogatást.

Tulajdonképpen az autó problémái két alapvető tényezőre voltak visszavezethetőek. Egyrészt, az előző tulajdonosok - ki tudja hányan lehettek - nem nagyon adtak a minimális karbantartásra sem. Másrészt néha mégis megpróbálták, de bár ne tették volna.

Mindent fel kellett újítani. Bő 1 évig tartott mire minden összeállt, és még most sincs kész. Fékek, csövek, gyújtókábelek, komplett kuplung, relék, szíjak, kormánykardán, csuklók, bemelegedés-szabályzó, hidegindító szelep, lengéscsillapítók, folyadékok, és kivakarni a világ éves tömítőpaszta-termelésének kb. a felét, amelyet csak és kizárólag erre az egy autóra pazaroltak korábbi lelkes tulajdonosok, nehogy véletlenül ki kelljen fizetniük pl. 6000 forintnak megfelelő összeget egy olajteknő tömítőkészletre.

De megérte, nagyon jó kis autó ez, logikusan felépített, robosztus technika, tökéletes súlyeloszlással, remek váltóval, agilis motorral, nagyszerű futóművel, precíz kormányzással, mindene megvan, amiért szerethetjük az ilyen kicsi, könnyű kupékat.

Hátravan még egy esetleges kipufogócsere, a fényezés apróbb hibáinak javítása, és a két első ülés kárpitozása. Az igazi megoldás az lenne, ha teljesen szétszednénk és mindenét átnéznénk, javítanánk, cserélnénk, de nekem "csak" egy megbízhatóan működő, "úgy azért egész egyben van" állapotra van kapacitásom. :)