399 tag, 107 autó a parkolóban, ebbol 29 bérelheto!
Ne hagyd, hogy múlt idő legyen! - Figyelemfelhívás

Ne hagyd, hogy múlt idő legyen! - Figyelemfelhívás

- 2011.04.01 09:40

Figyelemfelkeltő demonstrációz tartott a FIAT850.hu


A veteránosok értékmentő szerepére hívta fel a figyelmet rendezvényén a FIAT 850 Klub Magyarország tagsága

A Müller-Guttenbrunn fémhulladék-feldolgozó vállalkozás támogatásával, roncsautó-hegyek árnyékában tartott figyelemfelkeltő demonstrációt a FIAT 850 Klub Magyarország.

A rendezvény apropóját egy tagtoborzásnak indult adatgyűjtés szolgáltatta, mely kapcsán elrettentő számok jutottak a klub tudomására. A KEK KH nyilvántartása szerint az üzemben tartott FIAT 850 -esek száma alig 4 esztendő leforgása alatt 2 638 darabról 459-re apadt.

A statisztikák szerint ráadásul ez a tendencia nem csak a FIAT 850 típust érinti.

Számos, hajdan milliós darabszámban gyártott tömegmárka hamarosan szintén a legritkább oldtimerek sorába léphet.

 

A FIAT 850 Klub Magyarországnál úgy vélik, hogy öreg járművet tartani nem egyszerűen szép hobbi, de komoly felelősség is egyben. 

Állásfoglalásuk szerint az oldtimer-tulajdonosok erőfeszítései és áldozatvállalása nélkül az időskorú járművek zöme a rendezvény helyszínéhez hasonló üzemekben fémforgácsként, vagy a gazban rozsdásodó mementóként végezné.

Ugyanakkor a veteránjármű márkaklubok felelősségét sem szabad megkerülni, nekik szilárd bázisként kell a tulajdonosok mögött állniuk, koncentrálni és megosztani az adott típusról felhalmozott tudást, egybe gyűjteni és aktivizálni a márkatársakat.

 

A FIAT 850 Klub jó példával igyekszik elöl járni, mikor idén 12 esztendős honlapjuk (FIAT850.hu) mellett új információs webhelyeket hoz létre a FIAT 850 típussal azonos, 100-as kódú motorral szerelt járművek (FIAT 600 / Zastava 750, FIAT 127) tulajdonosai számára, ugyanakkor további lépéseket is terveznek az oldtimerek védelmében.

(Forrás: www.FIAT850.hu)