399 tag, 107 autó a parkolóban, ebbol 29 bérelheto!
1991 Daihatsu Feroza

1991 Daihatsu Feroza

- 2011.04.20 09:40

A tulajdonos csak Szörnyellának hívja :)


veteran-auto.hu Daihatsu Feroza2.jpgTelefonon jött egy megkeresés, hogy vállalnánk-e "Szörnyellát". Mivel nem veterán és még a young timer kategóriát is csak épp, hogy betöltötte ódzkodtunk a dologtól. Aztán végül is miért ne?

Mivel az autó gazdája Svájcban él és ott is dédelgeti kis terepjáróját kis szervezést igényelt a hazaútja. Bécsből lábon hozták hozzánk, hogy miért érdekes ez lejjebb kiderül.

 

 

Problémák:

  • gyenge a motor
  • nincsen rádió
  • nem megy az ablaktörlő
  • 2 lemezt fel kéne tenni rá

Az első dolgom egy kompressziómérés volt. A 10.5-ös motor kettes hengerében 6 BAR volt a nyomás. Hengerfej le. 2-es henger szelepe elhalálozott. Szakműhelybe küldtük a nyomás próbán kiderült, hogy az összes kipufogó szelep rossz illetve a 2. henger szívószelepe is cserés. Ezek mellett az összes tömítés is borzasztó állapotban volt. Miután felkerült az autóra a HF a bejáratási szakasz kezdődött el. A rádióhoz autóhifiben jártas ismerőst kellet hívni, mert az előző tulaj szétdarabolta a vezetékeket. Nem csak a rádió bekötését, hanem amit lehetett. Bekötött ugyanis egy napellenzőbe épített TV-t. Más dolog, hogy ezt is fordítva tette. Sajnálatos módon a belső világítást is megnyirbálta. A narancssárga fényezés is az előző gazdájának köszönhető. Ja és beletett egy Webasto állófűtést is, amit beáztatott.

veteran-auto.hu Daihatsu Feroza1.jpg

Mivel ezek az autók kapcsolható 4 kerékmeghajtásúak kiszerettük volna iktatni az első kerekeket szabadonfutóval. Meg is érkezett az alkatrész. Beszerelés után azonban az autó csak difizárral mozdult. Félnapos utánajárást követően kiderült, hogy ugyan kevés modellt, de gyártottak állandó összkerekes változatot is. Egyes források szerint csak 95-től vezették be. Mivel az autón sok mókolás van nem kizárt, hogy valaki alátett egy újabb váltót. Mivel a fogyasztás 20 literről 10 alá esett így is hagytuk. Hobbi autó révén nem lesz megbojgatva. A bejáratás alatt egy láposba is besüllyedt küszöbig, de diffizárral kijött. Itt jegyezném meg előtte nem volt hajlandó menni sem összezárt hajtással.

veteran-auto.hu Daihatsu Feroza3.jpgAz utolsó simítások az átadás előtt most zajlanak (hátsó ablaktörlő, hűtőventillátor kuplungja).

 

 

 

 

B.R.