399 tag, 107 autó a parkolóban, ebbol 29 bérelheto!
A Munka Ünnepén is gályáztak a veteránosok

A Munka Ünnepén is gályáztak a veteránosok

- 2011.05.05 21:08

A megújult túra-sorozat a Giro Centopercento, vagyis "száz százalékos kör" -nevet kapta.


A Munka Ünnepén is gályáztak a veteránosok

 
Bár a veteránautós túráknak komoly hagyománya van a FIAT 850 Klub berkein belül, sokadszor is bizonyítást nyert, hogy a jó is lehet még jobb… 
 
 
A megújult túra-sorozat a Giro Centopercento, vagyis "száz százalékos kör" -nevet kapta.
 
A név kötelez, így már az előkészületek során is látható volt, a résztvevők igazán tartalmas programnak néznek elébe. Talán ennek köszönhető, hogy dacára a túra napjára kilátásba helyezett esős időnek, az eseményen 20 veterán korú jármű vett részt.
 
A megelőlegezett bizalomnak meg is lett a jutalma, hiszen a hírek szerint mindenhol esett, a rendezvény résztvevőit azonban egész nap elkerülte a csapadék.
 
Hogy néhányan végül mégis vizesek lettek, az a Tatai Sárkányhajó és Természetjáró Egyesületnek köszönhető, akik a tatai tónál látták vendégül a nyolcötveneseket. Az Egyesület jóvoltából a veteránosok igazi sárkányhajókon szállhattak vízre, sőt még versenyre is sor került a modernkori gályák között. 
 
A lapátolás közben kimerült izmokat tóparti pikniken töltötték fel újra energiával. A fiatosok igazi hagyományőrzők, így a piknik idejére korhű ruhát öltöttek, az asztalokra pedig kizárólag mára retrónak számító ételek kerültek. 
 
A "Giro" résztvevői a vendégszerető sárkányhajósoktól elbúcsúzva, Szlovákia felé vették az irányt, ahol csatlakoztak a 20. Komáromi Napok keretében, a Révkomáromi Veteránjármű-kedvelők baráti társasága által rendezett veteránjármű bemutatóhoz. 
 
A FIAT 850 Klub honlapján (FIAT850.hu) több száz, a túra során készült fotót tett közzé, melyek - akár csak a klub túrái -, igazi csemegét jelentenek a veterán gépek és a jó társaság kedvelőinek egyaránt.
 
 
(Forrás: www.FIAT850.hu)