399 tag, 107 autó a parkolóban, ebbol 29 bérelheto!
Mexikói megszakító

Mexikói megszakító

- 2011.08.11 23:43

Minőségi alkatrészhez jutottam. Elcsesztem újabb 5 órát az életemből a "high quality" felirat miatt


Természetes, hogy az amerikai autóalkatrészek nagy részét Mexikóban gyártják. Az ember elsőre örülne, hogy legalább nem kínai. Ma viszont belefutottam egy olyan alkatrészbe ami négyünkön is majdnem kifogott.

Természetesen a marketing gépezet "high quality" és a "made from the highest quality materials" feliratra volt eszük. De egy nyamvadt mérésre már nem.

Történet úgy kezdődik, hogy rendeltem pár gyújtás alkatrészt, mert 2 hengerem kicsit lustán dolgozott.Gyorsan le is cseréltem a megszakítót, rotort, elosztófedelet. Az üzemanyag szűrőnél már előjött egy kisebb hiba. Ömlött a tömítés mellett a benzin. Összehasonlítva az öreg tömítéssel pont fele olyan vastagra sikerült az új szürőé. Nem is csodálkozik az ember így spóroltak 0.01 centet. Szóval ott tartottam, hogy összeraktam a gyújtást. Motor süket. Megnéztem szikra van, de gyenge. Szétszedem, összerakom megint süket sőt a szikra is eltűnt. Próbálom a régi alkatrészekkel, de továbbra sem röffen a motor. Aztán többen is ránéztek a csapatból, de csak fejvakarás. Szikra lett, de még mindig picike. A gyertyák szárazak. Kevés a benzin és nem tudja rendesen megszívni? Ááá tuti nem na mind 1 öntsünk rá. Gyanakodtunk már mindenre. Aztán beugrott, hogy anno a Skodám kondenzátorával volt hasonló szívás. Igen csak már a régi megszakítóval sem ment. Ennek az autónak a megszakítója együtt van a kondival. Tehát az újhoz járt egy új kondi is. Mindeközben észrevettem, hogy gyújtókábelek sorrendje valahol a fáradságban kissé összekuszálódott. Orvosolva a hibát, és várva a csodát nem történt semmi. Utolsó ötletként újra megpróbáltam visszatenni a régi megszakítót (22:00 körül jártunk már). Fogtam a gyújtógyertyát. Villany megcsap motor 7 hengerrel pöcc.

Hála a kiváló minőségű alkatrészeknek egy nyamvadt kondenzátor miatt nem ment az egész rendszer. Mindig naívan azt gondolom, hogy új tutira jó. Múlt héten egy Lada féknyergébe futottunk bele. A gyári furatok helyét lefelejtették róla.

Egyébként az autó hangja gyönyörű lett és sokkal jobban megy. Megcsinálom majd az új megszakítót (vicces újat javítanidevil), de már ki nem veszem a jót. Tartalékosként elül majd a csili-vili dobozában.