399 tag, 107 autó a parkolóban, ebbol 29 bérelheto!
Megkülönböztetett jelzésű veterán

Megkülönböztetett jelzésű veterán

- 2009.02.13 12:00

Ha valaki abban a szerencsés helyzetben van, hogy tulajdonosa régi megkülönböztetett jelzéssel rendelkező járműnek (Csepel tűzoltó, Nysa mentőautó, Lada, Moszkvics, Volga rendőrautó stb...) és még forgalomba is szeretné helyezni nos nekik szeretnék most segítséget nyújtani. 


 

A legfontosabb, hogy gyári állapotra hozzuk vissza az adott autót. Ez érinti az eszközöket, felszereléseket, villogókat, szirénákat. Nagyon fontos a matricázás korhű másolata. Gondolok itt pl.: a rendőrségi feliratra, azonosítókra. Ebben nagy segítséget nyújthatnak az egyes szerveknél megmaradt fényképek. Például a mentősöknek múzeuma is van...tehát ne legyünk restek körbekérdezősködni, mert biztosan maradt infó minden modellről. Sőt, ha szerencsénk van olyannal is beszélhetünk, aki esetleg még vezette vagy éppen karbantartotta az adott járművet.

Miután becsülettel elvégeztük a felújítást jöhet a forgalomba helyezés. Az összes villogót és szirénát le kell takarni. Érdemes varratni rá takarót. Ezen kívül járó motornál egyik sem működhet tehát másképpen kell bekötni őket. Álló helyzetben akkumulátorról üzemelhet, de csak és kizárólag nem járó motornál.
Ha ez is megvan már csak időpontot kell kérnünk veterán vizsgára.
Sok sikert!

B.R.