399 tag, 107 autó a parkolóban, ebbol 29 bérelheto!
Magyarországról megtalálni egy amerikai autó tulaját?

Magyarországról megtalálni egy amerikai autó tulaját?

- 2014.02.03 13:36

Cece barátom szerint ennek az esélye 50%. Vagy igen, vagy nem...


 

Mint minden - 1957 Cadillac Fleetwood www.veteran-auto.hu.jpg autómnál a legutolsó szerzeménynél is fejembe vettem, hogy felkutatom a régi tulaját. Lelkem mélyén jól tudtam sok esélyem nincsen, hiszen a világ másik végéről jött. Az egészet nehezítette, hogy én egy car package részéből vettem meg. Odakint egyre gyakoribb, hogy több autót vesznek meg jó áron és utána ami a tulajnak nem kell tovább passzolja. A Fleetwood is ilyen sorsra jutott.

 

 

 

 

 

 

Az első nyom:

 - 1957cadillacfleetwood - www.veteran-auto.hu.JPG

 

Nem volt más tennivaló, mint rákeresni Dakotára és minden Jerome Knudson-ra. Ha belegondolunk már ott elhasalhattam volna, hogy nem él a tulaj. Több találatom is volt a környéken. Reménykedtem, hogy családtag akinek írok. Választ csak 1 helyről kaptam, hogy nem volt ilyen autójuk. Pár hónappal rá eszembe jutott, hogy kedvencekbe betettem egy könyvjelzőt, ahova csak postázási cím van megadva. Veteránosként stílusosan jártam el. Írtam egy levelet és csatoltam hozzá 2 fotót is. Körülbelül 1 hónappal később jött egyszer csak egy e-mail. Én már a feledés homályába tettem az ügyet, nem is foglalkoztam vele. És a levél így kezdődött: 'In response to your letter about information on the 1957 Cadillac Fleetwood that I owned' - Úristen megtaláltam!!

 

  In response to your letter about information on the 1957 Cadillac Fleetwood that I owned I submit the following.  Dates are as close as possible from my memory.
  I farm in a small town in North Western North Dakota.  In 1967 I was in Minot, North Dakota about 125 miles from my farm and I saw the Cadillac sitting by a gas station and asked about it and I was told that the transmission was slipping and needed to repair it but it did move. I purchased it and I did not make it back to the farm. The next day a pulled it home and removed the engine and transmission. Since I was a professional Mechanic I overhauled the engine and purchased a rebuilt transmission.   After installing them our family used it for three years until I got another car.
  It sat for a couple of years. My friend needed a car for college in Fargo North Dakota and so I loaned it to him.  In Fargo a person did not stop for a red light and hit the driver’s door. He continued to drive it until about 1973 when another friend needed a car to drive to the oil rigs, so I sold it to him.  He used it for about three years for that then it sat on his farm for about another five years.
  One day I met him and purchased it from him and placed it in inside storage for about 30 years. I sold it to a person in Georgia in January 2012.
  One day in the 1980’s I found another 57 Cadillac Fleetwood with parts missing so I purchased it and kept it for parts.  These parts were removed and sent with the car.  There are still some chrome parts, there are some engine parts but they have been sitting outside and I think there is a transmission in it. I know there are problems with the right front lower suspension frame on your car. These parts are on the parts car, but since it is part of the main frame it can be cut out.  You can have any of the parts at no charge, but they will not be available until the summer of 2014. A good mechanic and welder could repair the frame.
  The biggest problem is shipping or freight charges to Hungary. 
Jerome

 

A levélből kiderült, hogy 67-ben egy benzinkút mellé volt kitéve az autó váltóhibásként. Kapott egy felújított váltót és Mr. Knudson saját maga felújította a motort is. Aztán egy barátja elkérte a kocsit és kereszteződésben belementek. A vétkes autó nem állt meg a pirosnál. Utána így használták majd ismét ismeretségi körben másik tulaja lett. Pár évig fúrótornyok között járkáltak vele, majd Mr. Knudson visszavásárolta és 30 évig hozzá sem nyúlt. Figyelmemet felhívta az alváz hibájára, amit mindenképpen orvosolni kell majd. 2012-ben adta el a többit meg már tudjuk... Levele végén felajánlotta, hogy a megmaradt alkatrészeket ingyen odaadja amennyiben állom a szállítást. 2. levelében megígérte 2014 nyarára összeszed mindent és értesít. Szintén ez a levél tartalmazza, hogy 2 évvel ezelőtt járt Budapesten és varázslatosnak tartja Magyarországot.


Az autó sokkal jobb állapotban van, mint a képeken látszik. A felújítása remélhetőleg nyáron indul el, melyről blogszerűen be is szeretnék számolni.

 

B.R.