399 tag, 107 autó a parkolóban, ebbol 29 bérelheto!
Élet az OT után

Élet az OT után

- 2016.05.23 22:35

Veterán vizsgából kimenekülve


Egyre többen adják vissza a veterán vizsgájukat, vagy köznyelven OT vizsgájukat. A miértjét felesleges volna itt firtatni (sajnos a hócipős veteránosok száma napról napra nő), a hogyanja viszont mindenki számára hasznos lehet.

 

Magyar papíros veterán:

Igazából ez az egyetlen egyenes út a visszaminősítésre. Az ősmagyar papírral rendelkező jármű minden probléma nélkül visszaminősíthető. Befáradunk az okmányirodába elmondjuk mit szeretnénk majd egy forgalmi, rendszám cserével meg is oldottuk a dolgot. Az OT rendszámot (ha volt) természetesen le kell adni.

 

Külföldi papíros veterán:

Vegyük elsőnek az EU-n belülről érkezett járművet. A minősítésről történő lemondás egyúttal kötelez minket, hogy befizessük a regisztrációs adót. Gyakorlatilag egy forgalombahelyezést kell csinálnunk és máris legálisan gurulhatunk. A regado mértékéről a www.mgoe-hu oldalon tájékozódhatunk.

Nagyobb probléma az EU-n kívülről (pl.: Amerika) érkezett import. Sajnos ezek itthon nem helyezhetőek forgalomba. Külföldön lehet trükközni velük, de nem lesz sétagalopp. Ráadásul ezzel együtt külföldi rendszámmal kell itthon használni a járművet ennek minden hátrányával.

 

B.R.