399 tag, 107 autó a parkolóban, ebbol 29 bérelheto!

50 éves az Octavia, Felicia emlék találkozó

- 2009.06.06 12:00

A nagy kapitalizmusban és a "mit kapok érte, ha megteszem" világában megfeledkeztek a magyar veterános társadalom publicistái, hogy nem kis esemény évében járunk. Természetesen a Mini évfordulóról olvashattunk, de kérdem én mi a fene közünk van a Minihez??? Abban az időben mennyi volt itt nálunk?


Mégis írtak róla neves lapok. Most nem az irigység beszél belőlem csupán kihúztam egy szálkát a kezemből. Írhattam volna más márkát is, de ez éppen aktuális. Igaz egy "rissz-rossz keleti szar", mint a Škoda név kit érdekel? Szerencsére akadt egy kisebb csapat, akik gondoltak hűséges és kitartó veteránjukra.

A helyszín Etyek. Ironikus módon az Octavia kávézó előtti parkolónál gyültek össze a korszak meghatározó gépezetei illetve annak a státusz szimbólumának számító változatai. Szóval Spartak, Octavia, Octavia kombi, Felicia és alfajai. Az ünnepelteken kívűl még láthattunk 1000 Mb-t S100-ast, Porsche-t, Matra-t, új Octaviakat, Fabiakat, Feliciakat, 120-asokat.

Az egész banzáj igazi családi hangulatban zajlott. Külön öröm, hogy külhonból is jöttek át fanatikusok (ahogy ez a képeken is látszik). Mindenki eszmét cserélt a másikkal, nem volt olyan rideg érzése az embernek, mint egy "nagy" veterános eseményen. Szerencsére az eső is csak egyszer mutatta meg magát akkor is igen rövid időre. Egy-egy mélyebb műszaki beszélgetés és fényképezés közé jutott idő a Škoda-Totó kitöltésére. A finom ebéd után eredmény hirdetés következett. Az első 3 "totózó", a legmesszebbről érkezett, a legszebb öreg Škoda, a legszebb mai Škoda, és a nap pechese részesült díjazásban.

Távolsági versenyt egy krém Octavia Super nyerte. Zalaegerszegről jött.  A legszebb öreg egy türkizzöld Felicia lett. Az autó valóban gyönyörű volt. Nem azért, hogy pártoljam a szakzsűrit, de én is ezt választottam volna. Érdekessége, hogy a tulaj felesége szereli a legtöbbet. A legszebb mai kategóriát egy Octavia Combi nyerte meg. Végül, de nem utolsó sorban a nap pechese ki más lehetett volna, mint K. Csaba. :) Reggel még győzködték a Feliciát, hogy csak-csak el kéne menni Etyekre.

Eredményhirdetés után egy rövidke felvonulásra került sor a helyi polgárőrök segítségével. Stílszerűen egy öreg rendőr Moszkvics hívta fel a sor elején a figyelmet "Figyelem nem teljesen normális emberek császkálnak itt a közel 50 éves autóikkal!". A rövidke krúzolás után lassan szállingózni kezdett a kis csapat.

Ez volt az első ilyen találkozó, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó.

Köszönet érte L. Tibinek és L. Árpinak!

Galéria

B.R.