399 tag, 107 autó a parkolóban, ebbol 29 bérelheto!

Tanktisztítás a legolcsóbban

- 2009.11.27 12:00

Mielőtt belekezdenék leszögezném, hogy vannak speckó tisztító és regeneráló szerek, (jó pézé'), de most a lehető legegyszerűbben és legtakarékosabban orvosoljuk a problémát.


Hozzávalók: 1.5-2 m slagg, műanyag üveg/kanna, kavics/szeg, szűrő/harisnya, vízforrás,  Brigéciol


Egy sokat állt autónál célszerű az üzemanyagtartálynál kezdeni. Hiába tisztítjuk ki a karburátort egy piszkos tank 1 perc alatt tönkreteszi a munkánkat. Az évek alatt leülepedett olajsár, a felületi korrózió mind ellenünk dolgozik.

Először is leszívjuk a benzint. Ha nincsen más marad a slag és a gravitáció, a jobban rákészülteknél előkerülhet az elektromos szivattyú. Ezt követően mossuk ki, már ekkor meglátjuk az X éve benne heverő sarat. Mivel a kiszerelés eleve nem könnyű meló kellőképpen  belemelegedtünk a legmegerőltetőbb fázishoz. Tegyünk bele pár marék követ, szeget vagy kombináljuk a kettőt és kezdjük el rázni. Ezt legalább 10 percig csináljuk, hogy jól kiszedjen minden felületi rozsdát. Majd beleöntjük a Brigéciolt. Ekkor újabb shake-csata kezdődik. Kiöntjük a tankban lévő trutyit, kimossuk az egészet bő vízzel ,ezután már kukkolhatjuk kell-e még dolgoznunk vagy sikerrel zárult az akció. Elméletileg az utóbbi lehetőség vár ránk. Ha minden rendben van és szép lett a belseje várjuk meg még kiszárad.

Végezetül visszaszerelünk minden kütyüt. A megmentett benzint szűrővel vagy egy darab harisnyával leszűrjük. Ha már itt tartunk én mindenképpen átfújnám kompresszorral a tank és a karburátor közötti utat, hogy biztosra menjek. Természetesen érzéssel nem maximális nyomással (főleg, ha gumi illesztések vannak).B.R.