399 tag, 107 autó a parkolóban, ebbol 29 bérelheto!
Veterán autóba gyerekülés?

Veterán autóba gyerekülés?

- 2010.03.16 08:00

Lehet vagy nem lehet?


Akinek az autójában van biztonsági öv könnyen van. Talál olyan ülést amibe beletehető a kisgyerek. Ha nincsen az autónkban öv, de megvan a befogatási pontja be kell szerelnünk nincsen mese.

Amennyiben nincsen kialakítás a kasznin nem szállíthatjuk benne a palántát. A régi "kampós" gyerekülés nem szabványos így nem alkalmazható. illetve jó lenne és működne, de a rendőr nem fogadja el. A KRESZ szerint a gyermekülés hiányában nem szállítható 3 év vagy 135 cm alatti gyerek a gépjárműben. 48. §-ból néhány idézet:
"(8) A gyermeket nem kell gyermekbiztonsági rendszerben rögzíteni:

a) ha a gyermekbiztonsági rendszer beszerelésére a gépkocsi a gyári kialakítása alapján nem alkalmas (az ilyen kialakítású M1, N1, N2 és N3 kategóriájú gépkocsiban a 3 évnél fiatalabb gyermek nem szállítható, illetve a 3. életévét már betöltött és 150 cm-nél kisebb testmagasságú gyermek az első ülésen nem szállítható);

b) ha gépkocsi hátsó ülésén utazik, 3. életévét már betöltötte, legalább 135 cm magas és az üléshez beszerelt biztonsági övvel - testméretéhez igazodóan - biztonságosan rögzíthető"


B.R.