399 tag, 107 autó a parkolóban, ebbol 29 bérelheto!
Autós túra, szabadtéri piknik és hagymás bab

Autós túra, szabadtéri piknik és hagymás bab

- 2010.05.04 15:10

A Fiat 850 Klub beszámolója


Szabadtéri piknik és helyben sütött, Piedone-féle hagymás bab volt a végcélja az idén 5 éves FIAT 850 Klub Magyarország szokásos tavaszi túrájának.
 
A kellemes, nyárias időjárás kedvezett a tervnek, ennek is köszönhető, hogy újabb rekordot könyvelhettek el a szervezők a résztvevők számát illetően: a konvojt ezúttal 31 veterán korú autó és 2 motorkerékpár alkotta.
 
A Budaörsről induló túra első állomása a túra során betérő járművekhez hasonlóan a régi időket idéző, 1936-os alapítású Landthaller-benzinkút volt.
 
Ezt követően a főként a FIAT-autógyár patinás termékeiből álló kocsisor áthaladt a városon, majd a szentendrei BKV-múzeumot érintve, a Pilis-hegységen át Visegrád felé vette az irányt. 
 
A Telgárthy-réten ekkor már javában folyt a készülődés. A csodaszép környezeten és a zavartalan napsütésen kívül a résztvevőket a helyszínre szállított sörpadok és valódi piknik-hangulat várta. 
 
Mivel a szervező munka során 60 adag hagymás babra érkezett előrendelés, az étel elkészítéséhez speciális üstöt kellett készíttetni. Horváth Zoltán és Felesége, Ibolya ezúttal is kitett magáért, hiszen az edény legyártásán túl, az összes étkeztetéssel kapcsolatos munkát a Tőlük megszokott maximalizmussal bonyolították le.
 
A túrát a Klub elvitathatatlan korelnöke, id.Horváth Zoltán és 1932-ben gyártott FIAT 508 Balilla M Spider gépkocsija is megtisztelte. A 78 éves autómatuzsálem a precíz restauráláshoz méltóan ma is "pöccre" indul, amit a rögtönzött bemutatóra a jármű köré sereglett közönség is tanúsíthat.
 
Bonomi Ákos a FIAT 850 Klub színeiben legközelebb ősszel szervez túrát, ám addig még számos eseményen vesz részt a lelkes veterános csapat.
 
Képek:
http://www.fiat850.hu/index.php/media/category/193-minitorino2-autos-motoros-tura-pilis-visegrad.html
 

(Forrás: www.FIAT850.hu)